Siirt'te Canlı Hayvan Sıkıntısı!

Siirt'te son günlerde canlı hayvan sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, bu durumun doların büyük değer kazanması nedeniyle büyük ölçüde koyunun yurtdışına gönderilmesinden kaynaklandığını söyleyen Siirt Kasaplar Odası Başkanı Abdülkadir Can, önümüzdeki günl

Siirt’te son günlerde canlı hayvan sıkıntısı yaşandığı belirtilirken,  bu durumun doların büyük değer kazanması nedeniyle büyük ölçüde koyunun yurtdışına gönderilmesinden kaynaklandığını söyleyen Siirt Kasaplar Odası Başkanı Abdülkadir Can, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da yükselmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Bu ay içinde kavurma ve sucuk yapma sezonun başlayacağını belirten Can; “Son haftalarda piyasaya çok az hayvan geliyor. Çünkü son zamanlarda doların değer kazanması nedeniyle diğer ülkelere büyük oranda koyun gönderildi ve doğal olarak piyasayı etkiledi. Bu durumda et fiyatlarına yansıyor. Nitekim et fiyatları 200 TL'den 220 TL'ye yükseldi. Bu ay içerisinde kavurma ve sucuk yapma sezonu başlayacak ve bu da et talebini arttıracak. Böyle devam ederse fiyatların daha da yükseltmesinden endişe ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme