- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Esnafı Dolandıran Çift, Emniyetin Operasyonuyla Yakalandı
Siirt'te Esnafı Dolandıran Çift, Emniyetin Operasyonuyla Yakalandı
Edinilen bilgilere göre şüpheliler M.K.
Edinilen bilgilere göre; şüpheliler M.K., Ş.D. ve A.K., kent merkezindeki çeşitli iş yerlerinden alışveriş yaptıktan sonra ödemeyi IBAN yoluyla gerçekleştireceklerini belirterek esnafa sahte EFT dekontları gönderdiler. Ancak düzenlenen dekontlardaki isimlerin bilerek yanlış girildiği ve bu yolla paranın hesaplara geçmesinin kasten engellendiği tespit edildi.
Durumu fark eden esnaf, ödemelerin banka hesaplarına ulaşmadığını anlayınca soluğu emniyette aldı. İhbarların ardından harekete geçen Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri aynı gün içerisinde tespit ederek yakaladı. Zanlılar, gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Yapılan sorgulamalarda şüphelilerin çeşitli suç kayıtlarının olduğu da ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak Toplum Destekli Polislik birimi de sahaya inerek esnafı bu tür dolandırıcılıklara karşı bilgilendirdi, benzer olayların tekrar yaşanmaması için uyarılarda bulundu.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla olayın en başından itibaren titizlikle takip edildiğini belirtti.
Bakmadan Geçme





