SİİRT'TE KAÇAK AVLANMAYA GEÇİT YOK!..

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerince ortak yürütülen av koruma ve kontrol faaliyetleri sırasında Kurtalan ilçemizde 'öttürme yöntemiyle' kaçak avcılık yapan üç kişi hakkında cezai işlem uygulandı.Tuzak yöntemiyle yakalanan

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerince ortak yürütülen av koruma ve kontrol faaliyetleri sırasında Kurtalan ilçemizde ‘öttürme yöntemiyle’ kaçak avcılık yapan üç kişi hakkında cezai işlem uygulandı. Tuzak yöntemiyle yakalanan 7 kınalı keklik ise doğaya salındı.

Konu ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “3 Mart 2023 tarihinde Siirt ili Kurtalan ilçesi içerisinde kırsal bölge ve köylerinde Çelikli İlçe Jandarma Karakoluyla yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında yasa dışı bir şekilde tuzak (öttürme yöntemiyle) kullanılarak doğadan yakalanan içerisinde 7 adet canlı olarak Kınalı keklik bulunduğu tespit edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak; 4915 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlâl ederek avcılık belgesi olmadan avlanma, avlanma süresi dışında avlanma fiili ile aykırı olarak avlanma ve  usul ve esasları dışında avlanmadan idari para cezası ve aynı kanunun ilgili maddesine aykırılıktan 7 adet kınalı keklik için tazminat bedeli uygulanacaktır. Kınalı Keklikler gerekli bakımları yapıldıktan sonra doğaya yaşam ortamlarına salınmıştır” denildi.

Haber:Muhyettin TETİK

Bakmadan Geçme