- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Peynir Otuna Büyük Rağbet
Siirt'te Peynir Otuna Büyük Rağbet
İlimiz Pervari ilçesinin dağlık kesimindeki Çemekare Yaylası'nda köylüler tarafından toplanan doğal ot, Peynirciler Çarşısı'nda el arabalarında satılmaya başlandı.Dağlarda topladıkları otu şehir merkezinde satarak geçimini sağladığını belirten Casim Bayka
İlimiz Pervari ilçesinin dağlık kesimindeki Çemekare Yaylası’nda köylüler tarafından toplanan doğal ot, Peynirciler Çarşısı’nda el arabalarında satılmaya başlandı. Dağlarda topladıkları otu şehir merkezinde satarak geçimini sağladığını belirten Casim Baykan, yerel tabirle “sirik” denilen otun peynirle karıştırıldığında hem güzel bir tat, hem de hoş bir koku vermesinden dolayı vatandaşlar tarafından tüketildiğini ifade ederek, peynir otunun kilosunun 100 ile 120 TL arasında satıldığını söyledi.
Vatandaşların mevsim itibariyle (sirik) peynir otuna büyük bir rağbet gösterdiğini belirten Casim Baykan: “Yaz ayının gelmesiyle birlikte kış peynirini hazırlamak üzere peynir salamura yapan vatandaşlarımıza peynir otunu biz satıyoruz. Uzun yıllardan beri bu işi yapmaktayım ve her yıl bu vakitlerde Pervari kırsalından büyük bir özveriyle peynir otunu toplayarak şehir merkezine getirip vatandaşlarımıza satıyorum. Bu otun özelliği sarımsak aromalı olup, birçok derde deva olmasıdır. Sirik otu, karların erimesiyle yeşeren bir ottur ve mevsim itibariyle peynir sezonunun başlaması itibariyle rağbet şu an yüksek” dedi.
Bakmadan Geçme





