• Haberler
  • Siirt Haber
  • Trabzonspor, Siirtli İşadamı Merhum Tevfik Yeşilbaş'ın Adını Müzede Yaşatıyor

Trabzonspor, Siirtli İşadamı Merhum Tevfik Yeşilbaş'ın Adını Müzede Yaşatıyor

Rahmetli İşadamı hemşerimiz Tevfik Yeşilbaş'ın 50 yıllık 90 bin parça eşyadan oluşan koleksiyonunda bulunan 1974-1975 yılları arasında 1.Lige çıktığında Tekel tarafından üretilen sigara, Trabzonspor'a gönderilince müzede sergilenmeye başlandı.

Rahmetli İşadamı hemşerimiz Tevfik Yeşilbaş'ın 50 yıllık 90 bin parça eşyadan oluşan koleksiyonunda bulunan 1974-1975 yılları arasında 1. Lige çıktığında Tekel tarafından üretilen sigara, Trabzonspor'a gönderilince müzede sergilenmeye başlandı.

Trabzonspor müzesinde sergilenen sigara paketinin üzerinde, Siirtli işadamı merhum Tevfik Yeşilbaş’ın müzemize armağanı olan 1974/1975 1. Lig ilk yılımız için Tekel tarafından üretilen gelir getirici tütün içeriği oğlu Barış Yeşilbaş’ın katkılarıyla gönderildiği belirtildi.

Oğlu Barış Yeşilbaş, Trabzonspor'un 1974/1975 1. Ligin ilk yılına özel Tekel tarafından üretilen gelir getirici tütün içeriği paketi kendilerine gönderdiğini ve rahmetli babası Tevfik Yeşilbaş adına müzede sergilendiğini söyledi.

Barış Yeşilbaş, rahmetli babam Tevfik Yeşilbaş’ın 50 yıllık 90 bin parça eşyadan oluşan koleksiyonunda 150 ülkenin her türlü parası, pul ve sigara çeşidi vardı. Rahmetli babamın koleksiyonunda ülkemiz başta olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerine ait bir ton civarında madeni paranın yanı sıra, yine dünyanın birçok ülkesine ve ülkemize ait binlerce kağıt para vardı. Özellikle ülkemize ait paralar çok fazla.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Arapça harflerle basılan paralardan tutun, üzerinde İsmet İnönü’nün resimlerinin basılı olduğu paralara kadar çok değişik paralar ve çok sayıda pul albümü var. Bunların arasında damga basılmış ve kullanılmamış damgasız pullar da bulunuyor. Yine dünyanın birçok ülkesine ve ülkemize ait 7 bin civarında sigara paketi bulunuyor. Binlerce taş plak, ses ve görüntü kaseti, ülkemizde yayınlanan büyük gazetelerin 50 yıllık arşivi bulunuyor. Gazetelerin hepsi ciltlenmiş durumda ve yine aynı şekilde dergiler, kitaplar da bulunuyor dedi.

Haber

Yahya KARA

Bakmadan Geçme