- Haberler
- TÜRKİYE İTTİFAKININ ALTINI DOLDURMAK LÂZIM!
TÜRKİYE İTTİFAKININ ALTINI DOLDURMAK LÂZIM!
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta dillendirdiği (TÜRKİYE İTTİFAKI) deyimi, vatandaşların gönüllerine su serpmişti.Türkiye İttifakı demek 82 milyon nüfusuyla bütün vatandaşların kucaklaşması demektir.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta dillendirdiği
(TÜRKİYE İTTİFAKI)
deyimi, vatandaşların gönüllerine su serpmişti. Türkiye İttifakı demek 82 milyon nüfusuyla bütün vatandaşların kucaklaşması demektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen Perşembe günü Twitter'dan yaptığı açıklamalarda
"Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte 'Türkiye İttifakı' olarak hareket etmeliyiz"
demişti.
Ancak, vatandaşlarda heyecan uyandıran bu deyimin altının doldurulacağı konusunda henüz hiçbir emare olmadığı gibi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ın açıklamasına yönelik olarak
"Türkiye İttifakı'ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır"
demesi, aslında vatandaşların kafalarında soru işaretleri oluşturmuştur. Kamuoyunda
“Bahçeli, Türkiye İttifakından rahatsızlık mı duyuyor”,
istifhamları var!
"Ülke bazlı siyasi bir ittifak olamaz. Bizim ittifakımız cumhurladır, bizim ittifakımız AKP'li kardeşlerimledir" diyen Bahçeli sözlerine "Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye İttifakı ile neyi kastettiğini elbette bilemeyiz. Ama konunun zillet ittifakı tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Bizim inandığımız Cumhur İttifakı'dır. Bizim amacımız milli bekayı sonuna kadar yaşatmaktır. Cumhur İttifakı'na yönelik sabotajlara fırsat vermemektir" diye devam eden MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin bu sözleri vatandaşlar tarafından elbette yadırganmıştır.
Sayın Erdoğan’ın, 82 milyon vatandaşın gönüllerinde makes bulan
(Türkiye İttifakı)
deyimi, ülkenin bekasının gereğidir. Sayın Erdoğan, MHP Genel Başkanının bu çıkışına aldırmadan ve (U) dönüşü yapmadan
(TÜRKİYE İTTİFAKI)
konusunu sahiplenmeli, icraatlarıyla ve sözde bırakmayarak altını doldurmalıdır. Sayın Erdoğan, icraatlarıyla (Türkiye İttifakı) deyiminin altını doldurursa Bahçeli’yi kaybedebilir ama 82 milyon Türk Milletini kazanır.
17 yıllık AKP iktidarı döneminde bu milletin duyduğu en olumlu cümle
(TÜRKİYE İTTİFAKI)
deyimi olmuştur. Dileriz ki, bu deyimin altı doldurulur ve askıda bırakılmaz, 82 milyon vatandaşın birlikteliği sağlanır. Cumhurbaşkanlığı makamına yakışanı da aslında budur…
Bakmadan Geçme





