- Haberler
- YAĞIŞLARIN HATIRLATTIĞI
YAĞIŞLARIN HATIRLATTIĞI
Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız dün akşam ilimiz bardaktan boşalırcasına yağmur yağışına sahne oldu ve yağışın çiftçileri sevindirdiği bilgisini edindiğimden sevinçlerini paylaştığımı belirtirken, şehrimiz yollarının içine düştüğü durum nedeniyle üzün
Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız dün akşam ilimiz bardaktan boşalırcasına yağmur yağışına sahne oldu ve yağışın çiftçileri sevindirdiği bilgisini edindiğimden sevinçlerini paylaştığımı belirtirken, şehrimiz yollarının içine düştüğü durum nedeniyle üzüntümün tazelendiğini de vurgulamak isterim.
Her noktasında deprem riski taşıyan ülkemizde altyapının berbat durumda olduğu, Türkiye’mizin her yerinde düşen yağışların gözler önüne serdiği olumsuzluklardan anlaşılmakta ve altyapı için günümüze dek sarf edilen büyük paraların heba edildiği gerçeği, üzdüğü kadar düşündürmektedir. Ülkemizdeki savurganlıkların haddi hesabı yoktur ve söz konusu savurganlık kalemleri içinde ekonomiye büyük zarar veren olumsuzlukların en önemlisi, büyük paralar karşılığında gerçekleştirilen hizmetlerin kısa zamanda yeniden ele alınma durumuna girmiş olmaları olumsuzluğudur.
Kalkınmış ülkelerde yeni yapılan bir yolun 15 yıl boyunca kazılmadığını dile getiren o ülkelerde yaşamış olan bazı vatandaşlarımız; “Altyapı hizmetleri oldukça önemseniyor ve bu nedenle üst yapının sık sık deşilmesi durumuyla karşı karşıya kalınmıyor. Türkiye’mizde ise gerçekleştirilen altyapı hizmetleri kısa zamanda iflas ettiğinden tekrardan ele alınmayı gerektiriyor ve Belediyelerin bu önemli hizmetler için harcadıkları paralara yazık olmaktadır. Bir yağış esnasında yolların göl deryasına dönüşmesi nedeni de altyapıda yaşanan sıkıntıdır ve bu önemli savurganlığın halen önemsenmiyor olması, büyük bir talihsizliktir…” diyorlar.
Dün akşam Siirt’e düşen yağmur yağışı nedeniyle yollar adeta göle dönüşmüştü ve yağışa tutulan hemşerilerimiz adeta göl deryasına dönüşen yollarda koşuşurlarken, kimilerinin birbirleriyle; “Büyük paralara mal olan altyapı kısa zamanda nasıl da iflas etti.. Bakalım yeniden altyapı hizmeti gerçekleştirilmek istendiğinde bu manzaralardan ders alınacak mı?” diye laflayıp tepki gösterdiklerine şahit oldum.
Savurganlıkların asgari düzeyde kalması için, denetim mekanizmasının çok ciddi şekilde işletilmesinin kaçınılmazlık arz ettiği biliniyor ama, halen bu nokta önemsenmemektedir. Özellikle büyük paralara mal olan hizmetleri içeren çalışmaların sıkı şekilde denetlenmesi ve hizmetleri projesine uygun yapmayanlar için caydırıcı cezaların ihdas edilmesinde yarar vardır diyerek ilgililerin dikkatini çekiyorum.
Bakmadan Geçme




