31.12.2021 gecesi yeni yıla girerken, ülkece elektriğe %52-153 arası, doğalgaza %25, sanayide kullanılan doğalgaza%50, motorine 1,29 TL, Benzine 0,61 TL, LPG'ye ise 0,78 TL zamlı bir giriş yaptık.. Ve bir yıl daha bitti.. Geçen bir yılda ülke olarak büyük sorunlar yaşadık.. Bu sorunların tamamına yakını siyasi ve dini yetkililerin, küresel ve yerel yöneticilerin ürettiği sorunlardı.. Hiçbiri tabiattan ya da yaratıcıdan değildi.. İnsanoğlunun kendini hala ölümsüz sanmasından ileri geliyordu.
Hem küresel soyguncu ve planlayıcılar hem de onların yönettiği her ülkedeki yerel soyguncuların çaldıklarını, soyduklarını götürebileceklerini düşünmelerinden ileri geldi.. Dünyamızın yaşı 4,5 milyara yakın olduğuna göre, dört buçuk milyara yakın yılbaşı geçmiş.. Dünya bu evrenin içindeki sayısız gök isminden yalnızca bir tanesi.. Her şey matematiğe bağlanmış ve hiçbir şey tesadüfi ya da amaçsız değil..Canlılar ölümlü, insanlar çok kısa ömürlü.. Dünyanın sahibi biz değiliz..Dünya bizim için yaratılmış da değil.. Sayısız canlıdan sadece biriyiz.. Bizler, Allah’ın şaheserleri de değiliz.. Çünkü tüm canlılar birer şaheser ve birer mucizedir.
Dünyada yaşarken, bundan çok kısa süreli yararlanma hakkına sahibiz.. Ömrümüz bitince sahipliğimiz de, kullanım hakkımızda sona erecek.. Buna rağmen insanoğlu sınırsız dünya mülkü biriktirmeye devam ediyor ve kimseyle paylaşmamanın siyasetini de dünyada iktidarlar yapıyor.. Bugün insanlar arası kötülüklerin tamamına yakını, hiç ölmeyecekmiş gibi sınırsız dünya mülkü biriktiren küresel yöneticilerin dünya insanına planlı saldırılarından ileri gelmektedir.. Dünyanın en zengin insanlarının, şirketlerinin, dünyanın en yoksul insanlarına binlerce yoldan saldırılarını ibretle her gün yaşayarak izliyoruz.
ABD ve İngiltere'deki yüzlerce düşünce kuruluşu, binlerce sosyal bilimci, binlerce bilim adamı, bilimin tüm verilerini de silah olarak kullanarak dünyayı daha hızlı soyabilmenin politikalarını üretiyorlar.. Bu amaçla diğer ülkelerin ve içindeki insanların yaşamlarını, kaderlerini ve ömürlerini belirliyorlar ve bu saldırılarını, soygunlarını, istilalarını medeniyet haline getirdiler.
Emperyalizm bundan doğdu.. Ölümler, açlıklar, çatışmalar, savaşlar, hastalıklar ve gözyaşları hep bu yüzden.. Oysa, öldürenler de ölüyorlar.. Soyanlar, kandıranlar, işgal edenler de ölüyorlar.. Onlarda biriktirdiklerini bırakıp gidiyorlar ve dünya kimseye kalmıyor.. Ama bu dahi kimseye ders olmuyor.. Bunun için yeni yılda tüm sorunların ana kaynağını iyi anlayarak, sorunların sonucu ile değil, hep beraber kaynağı ile mücadele edilmesi ve sorunların oluşmasını ortadan kaldırmak gerekiyor.
Küresel kötüye kaptırdığımız mülklerimizi, tohumlarımızı, gelir kaynaklarımızı, kültürümüzü, dinimizi, ahlakımızı, duygularımızı, insani erdemlerimizi geri alalım.. Yöneticilerimizi ve yönetici adaylarını küresel soyguncuların belirlemesine asla izin vermeyelim ve bunun siyasetini yapalım.. Çünkü yeni yıllar ancak böyle güzelleşir.. Dilek ve temennilerle hayatın değişmediğini ve kötünün hep kazanmaya devam ettiğini bilelim.