Yusuf Salih Arıtürk

MİLLETİNİ SEVİNDİRMEK!

Yusuf Salih Arıtürk

Sık kullanılan bir atasözüdür; Allah fakiri sevindirmek isteyince önce eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş.. Bugünkü Türkiye’mizi bin yıl önce anlatmışlar resmen.. Bizimkiler de halkını sevindirmek için döviz fiyatlarının zirveye taşınmansa engel olmazken, bir anda ve bir gecede aşağı çekiveriyor.. Halk öyle bir seviniyor ki ülke bayram ediyor ve ülkeyi yönetenler kahraman ilan ediliyor.

Sanırsınız döviz fiyatlarını bir başka siyasi partimiz zirveye taşımış da yeni bir siyasi parti iktidara gelerek gerilemesini sağlamış.. Döviz fiyatlarını çıkaran da aynı yönetim kısmen indiren de aynı yönetim ve aynı lider.

Hiç kimse de sormuyor; Usta, bu kadar kolaydı da o geceye kadar neyi bekliyordunuz.. Döviz ucuzken alıp da zirve yapınca satanların elindeki dövizleri tamamen satmasını mı beklediniz, bir yerden işlem tamam diye işaret mi beklediniz, birilerinin düğmeye basmasını mı beklediniz, neyi beklediniz?

Ülkemiz ekonomik anlamda çalkalanıyor.. Ve biri çıkıp da demiyor ki kardeşim ülkemizde bir devalüasyon gerçekleşti.. Türk parası yabancı paralar karşısında zorunlu olarak bir değer kaybı yaşadı.. Uyguladığımız ekonomik politikalar ve kitabını yazdığımız ekonomi yönetimi ülkemizi bu noktaya getirdi.. Yönettiğimiz insanlara para kaybettirdiğimiz için özür diliyoruz.

O da yok, yönetim kime saldıracağını bile tam olarak bilmiyor.

Şu son dönemde yaşanan ekonomik karmaşayı gerçekçi bir dille ifade  etmeye hiç kimselerin cesareti yok.. Biri dış güçler diyor bir diğeri çıkıp dış güç falan yok diyor.

İş sadece döviz fiyatlarının artışlarıyla kalsa neyse de bu artışa bağlı olarak fiyatı yükselmeyen mal ve hizmet alımı kalmadı.. Döviz artışını bahane eden herkes sattığı malların ve verdiği hizmetlerin bedelini artırdı.

Hadi döviz fiyatlarını kısmen indirdiniz, dövize bağlı olarak yükselen fiyatlar neden inmiyor? Devlet burada masaya yumruğunu vurmak zorundadır, çünkü piyasa almış başını gidiyor.. Yabancı para birimlerinin TL karşısında kısa zamanda bu kadar hızlı değer kazanması da kaybetmesi de normal bir durum değildir.. Dillerden düşürülmeyen istikrara ne oldu?

Ekonomiyi öyle iyi yönetin ki her türlü dış müdahale ve iç manipülasyonlara rağmen kur yükselmesin.. Bu millete karalar bağlatmayın.. Bu yükselişi önleyecek önlemleri zamanında hayata geçirin ki insanlarımız para kaybetmesin ve dahası sağlıklarından olmasınlar.

Yazarın Diğer Yazıları